Γιατί να μάθετε ΜΠΡΙΤΖ

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που είναι και άθλημα, για κάθε ηλικία, από 9 έως… 99 ετών!

Γιατί να παίζεται μπριτζ

Άθληση, διασκέδαση, ευγένεια, συναναστροφή, δεν πρόκειται κάποιος που παίζει μπριτζ να υποφέρει ποτέ από αλστχάιμερ!!!!,. Θέλετε κάτι άλλο ….

Πώς παίζεται

Το μπριτζ παίζεται με τράπουλα, δεν έχει όμως καμία σχέση με τζόγο. Θέλει στρατηγική και εξυπνάδα, γι’αυτό μαζί με το σκάκι είναι τα δύο πνευματικά παιχνίδια που έχουν αναγνωριστεί ως αθλήματα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι κανόνες του μαθαίνονται εύκολα, σε λίγα μαθήματα.

Από την πρώτη κιόλας μέρα στα μαθήματα, όλη η «τάξη» γίνεται μια μεγάλη παρέα. Σε λί­γες εβδομάδες κάθε παίκτης γνωρίζει πια τους κανόνες του παιχνιδιού και μπορεί να δια­σκε­δάζει λαμβάνοντας μέρος στα τουρνουά που διοργανώνονται κάθε εβδομάδα στο Όμιλο Μπριτζ Ηρακλείου , καθώς και σε τουρνουά άλλων Σωματείων (της Αθήνας και άλλων πόλεων της Ελλάδας).

Τα μαθήματα

Ο ΟΜΗ (Όμιλος  Μπριτζ Ηρακλείου) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ κάνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μαθήματα αρχαρίων. Εκτός από τη θεωρία γίνεται και πρακτική εξάσκηση με τους συμμαθητές, που είναι στο ίδιο επίπεδο.

Έτσι παίζουμε μπριτζ από την πρώτη στιγμή, ζώντας τις  συγκινήσεις του παιχνιδιού. Με το Μπριτζ δε διασκεδάζεις απλά, αναπτύσσεις τη σκέψη σου, κοινωνικοποιείσαι και βέβαια… αθλείσαι.

Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι ζουν στο συναρπαστικό κόσμο του Μπριτζ, αφού αποτελούν ενεργά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (ΕΟΜ).